Typer av spelarregler i fotbollsspel

Fotbollsspelare reglerar

Regler för fotbollsspelare inkluderar reglerna för höjden av målet, fältet och bollen, reglerna för den domare som är i tjänst och detaljerna i denna artikel.

Fotboll är en sport som är mycket populär från förr och fram till, den trivs också av alla människor, både vuxna och barn.

Vem känner inte Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi? Visst vet alla. Dessa två personer är professionella fotbollsspelare som är mycket kända idag på grund av sina extraordinära prestationer i fotbollsvärlden.

Fotbollens popularitet gäller inte bara spelarna, den innehåller en spelregel som gör fotboll vackrare.

Vi kanske redan känner till några av fotbollsreglerna, till exempel fältstorlek, mål, antal spelare, offside villkor och många fler. Regler för fotbollsspelare är gjorda av FIFA så att man hoppas att det kan vara känt från både spelare och fotbolls åskådare.

Så, vad är reglerna för FIFA för spelare i fotboll? Låt oss titta på följande förklaring.

1. Målet

fotbollsspelare reglerar

Målet i en fotbollsmatch har en målhöjd på 2,44 meter och en bredd på 7,32 meter.

2. Fotbollsplan

Enligt FIFA är fotbollsplanens storlek för internationella matcher, dvs.

3. Bollen

Bollen har en rund form och väger cirka 396-453 gram och har en omkrets på cirka 68-71 cm.

4. Spelregler

Innan en match påbörjas måste spelarna skaka varandras hand med motspelaren.

Då kastar domaren ett metallmynt där varje lagkapten väljer en sida av myntet. Val av sidan på myntet där kaptenen kan välja startboll eller mål.

5. Antal spelare

Antalet spelare för varje lag i en fotbollsmatch, nämligen 11 spelare.

Om antalet spelare är mindre än 7 spelare eller 4 spelare får ett rött kort förlorar ett lag matchen

6. Lagkapten

Varje lag har en kapten som ansvarar för att diskutera med domaren om det finns problem i matchen.

7. Regler för att bära tillbehör

I matcher får spelare bära tillbehör som

• Jersey

Tröjan som används får inte vara densamma mellan de två lagen, både i färg och mönster. Varje lag har minst två tröjor, nämligen hemtröjan (hemmamatch) och bortatröjan (bortamatch).

• Fotbollsstrumpor och däck

I fotbollsmatcher måste spelare bära strumpor och däck. Användningen av dessa tillbehör syftar till att skydda skenbenet och minska risken för skador.

• Handskar

Specialhandskar som används för målvakter är användbara för att skydda händerna från hårda sparkar och göra det lättare att fånga bollen. Bortsett från det kan andra spelare också ha det på en kall eller snöig plats.

• Huvudbonader

Huvudöverdrag används speciellt för spelare som har fått huvudskador.

8. Domare

Domaren är ansvarig för att leda matchens gång och fatta beslut när en spelare gör en foul. Tja, vid utförandet av sina uppgifter assisteras domaren av två assistentdomare i fältet.

9. Assistentdomare

Assistentdomaren kallas ofta linjeman. Linesman ansvarar för att hjälpa huvuddomaren att fatta offside-beslut genom att höja flaggan och även övervaka att ta inkast och hörn.

10. Tidsregler för fotbollsspel

Fotbollsmatchen på heltid är 90 minuter och är uppdelad i två halvor. Varje runda har 45 minuter. Efter avslutad första halvlek får spelarna en paus i 15 minuter.

Om en vinnare behövs och matchtiden är 90 minuter genomförs en extra omgång på 2 x 15 minuter. Efter att resultatet fortfarande är detsamma och det inte finns någon vinnare, kommer en straffkonstruktion att genomföras.

11. Kick-off-regler

Kick off är klart när du startar matchen. Så vissa regler när du startar en kick off, till exempel när du startar en match, efter målet, startar andra halvlek och startar förlängningen.

12. Målregler

Ett mål görs när bollen går helt över mållinjen och det finns ingen spelare i en foul eller offside position.

13. Offside- och Onside-regler

Offside inträffar när en spelare skickar bollen till en annan spelare i motståndarens försvar, men spelaren är framför motståndarens försvarare. Assistentdomaren lyfter flaggan om det finns offside, nu kallas motsatsen till offside på plats.

14. Ball Out-regler

När bollen går ut till sidan av fältet är det ett kast, om bollen kommer ut bredvid målet kommer en hörnspark eller målspark att tas.

När en spelare skadas kommer domaren att instruera spelaren att kasta bollen ur fältet.

15. Kasta in

När bollen är utanför domstolen görs ett kast eller ett kast av ett av lagen.

Teamet som tar inkastet är laget som inte kastade ut bollen. Använd båda händerna när du kastar bollen och bollen hålls ovanför huvudet. Dessutom får spelarna inte lyfta bollen för länge.

16. Målspark

En målspark tas när bollen passerar linjen bredvid målet orsakad av motspelaren.

Denna spark kan tas av en av spelarna, vare sig det är en målvakt eller en lagkamrat, förutsatt att han inte överskrider målvaktsområdet.

17. Hörnspark (hörnspark)

En hörnspark tas när bollen passerar linjen bredvid målet orsakad av spelaren själv. Hörnsparken tas av en motspelare i hörnet.

18. Byte

I en fotbollsmatch kan byten endast göras för 3 spelare.

19. Brottregler

När ett allvarligt brott inträffar, till exempel hård tackling, handboll, dra i motståndarens skjorta, störa rörelse och så vidare. Domaren har rätt att utfärda två kort, nämligen ett rött och gult kort.

Ett rött kort ges till en spelare som begår en allvarlig foul och följden är att spelaren blir avvisad. Medan ett gult kort ges för en sträng varning, får du två gula kort automatiskt ett rött kort.

20. Frisparkregler (frispark)

Frispark görs när en spelare gör en foul. Om brottet inträffar kan frisparken sparkas direkt i målet eller göras en passning till en annan spelare.

21. Straff

Spelare som begår en foul i målvaktsområdet belönas med en straffespark. Dessa överträdelser inkluderar tacklingar, handboll och flera andra överträdelser som begåtts i straffområdet. En av spelarna kommer att utses för att ta detta straff

Detta är en förklaring till de olika reglerna i fotbollsmatcher. Kan vara användbart!